Kúpiť kolobežku – e-shop

Sprievodca výberom
kolobežiek


Kolobežky  >  Náhradné kolieska na kolobežku

Náhradné kolieska na kolobežku

Medzi často žiadané príslušenstvo na kolobežky patria aj náhradné kolieska na freestyle kolobežky. Tie sa pri intenzívnom jazdení veľmi rýchlo opotrebujú.

Vášniví vyznávači jazdy na kolobežke tú situáciu poznajú veľmi dobre. Po pár mesiacoch, niekedy aj skôr, sa kolieska na ich skvelej kolobežke opotrebujú a je nutné ich vymeniť. Ideálne je kúpiť kolieska určené priamo pre váš typ kolobežky, alebo sa pozrieť po iných v rovnakom priemere.

Okrem koliesok určených priamo pre konkrétnu kolobežku, je potrebné sa pri výbere pozerať predovšetkým na použité ložiská. Tie určujú kvalitu a výdrž koliesok. Ďalej rozlišujeme kolieska podľa použitého materiálu stredu, ktorý je buď z plastu alebo hliníka. Hliníkový stred je kvalitnejší a vhodnejší pre rýchlejšiu jazdu.

Ložiská koliesok na kolobežku

Stále sa bavíme o freestyle kolobežkách, teda tých s malými kolieskami. Nezamieňajte si ich s kolieskami inline korčúľ, ktoré nie sú tak odolné voči nárazom. Odolnosť sa dá približne určiť podľa označenia ABEC ložísk, ale je pravda, že niektorí výrobcovia od tohto označenia upustili a používajú vlastné označenie. Základné pravidlo ale je, že ložiská s ABEC 7 budú odolnejšie než ložiská ABEC 5.

ABEC je norma, ktorá určuje presnosť výroby daného ložiska, nie však kvalitu. Označuje sa číslami 3, 5, 7 a 9.

Okrem technického prevedenia môžete nové kolieska vybrať aj podľa dizajnu - novinkou sú svietiace kolieska na kolobežky, ktoré vašej jazde dodajú nový náboj. 

Vyberajte presne podľa vašej kolobežky

Náhradné kolieska vyberajte vždy podľa vašej kolobežky, ideálne si nájdite kolieska presne na váš typ. Vyberajte podľa priemeru koliesok - napr. 125 mm, 145 mm alebo 200 mm. Môžete svoju kolobežku tiež vylepšiť o nový dizajn koliesok, obľúbené sú svietiace kolieska na detské kolobežky. Pre domácich opravárov sú určené náhradné sady na kolobežky, ktoré okrem koliesok obsahujú aj náradie a gripy.

Zdieľajte článok



Odporúčame kolobežky






Ďalšie novinky

Náhradné kolieska na kolobežku

Medzi často žiadané príslušenstvo na kolobežky patria aj náhradné kolieska na freestyle kolobežky. Tie sa pri intenzívnom jazdení veľmi rýchlo opotrebujú.

Skladacie kolobežky pre deti i dospelých

Skvelú zábavu zažijete na skladacích kolobežkách. Zvyčajne sa vyrábajú z hliníka, takže sú odolné a pekné na pohľad. Jednoducho ich zložíte a môžete vyraziť do skateparku.

všetky novinky